torstai 20. helmikuuta 2014

Hammaslääkärikäynti ja muita kuulumisia

Yksi peijakkaan yläkulmuri istui niin tintassa tuossa yläleuassa, ettei se irronnut kotikonstein (repimisleikit, hampaan nitkuttelu sormin) ja käytiin sitten elukkatohtorilla poistamassa mokoma.

Kuva ennen hampaan poistoa:


Maitohampaiden juurten pitäisi "sulaa" pois, uuden pysyvän hampaan kasvaessa ja aiheuttaessa painetta juurikanaviin. Tyynellä tuo kulmuri kasvoi ilmeisesti sen verran vinoon, että tarvittavaa painetta ei syntynyt. Vertailukuva, oikealla poistettu hammas ja vasemmalla itsekseen irronnut:


Sitten kuvaa purennasta, hieno hymy tulossa:



Täällä tosiaan täysi purenta ja yksi ylimääräinen P-hammas. Yleensähän P-hampaita puuttuu, meillä on näemmä toisin päin.

Eläinlääkäriltä saatiin kotiinviemisiksi myös korvatipat, toisessa korvassa pientä tulehdusta ja ell. arveli sen johtuvan hampaasta (ts. hammas on kutittanut ja koira on raapinut päätään, jolloin ulkokorvaan on tullut naarmuja, jotka ovat sitten tulehtueet).

Nyt Tyyne nukkuu nukutuspöhnäänsä pois:


Mitäs meille muuta? Noh, emäntä on saanut aikaiseksi taas muutaman pannan. Kukkapannasta tuli hieman liian iso, ei vielä ihan mitoitustaidot ole kohdallaan... Mutta kyllä se siitä, kunhan taidot hieman karttuvat tekemisen myötä!



Tyyne päätti tässä yksi päivä laittaa vähän sisustusta uusiksi. Ei ilmeisesti huonekalujen sijoittelu miellyttänyt neitiä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti