tiistai 25. helmikuuta 2014

6 kk!

Tänään Tyyne täytti jo puoli vuotta! Ei voi taas muuta kuin ihmetellä, että mihin se aika oikein menee..


Painoa neidillä on nyt 10,4kg. Melkoinen sirppana ja tuntuu, että koira on pelkkää jalkaa.


Viime viikonloppuna emäntä kävi kuvaamassa Jyväskylän KV-näyttelyssä ja Tyyne lähti yökylään hoitamaan samalla whippettikuumetta.
Neiti oli ollut kuulemma tosi kiltisti koko ajan ja yölläkin oli antanut isäntäväen nukkua. Kyläpaikassa oli nähty lapsia enemmänkin ja ne ovat Tyynen mielestä melkein parasta maailmassa (heti ruuan jälkeen)! Huomaa kyllä, että kasvattajan luona tuo tottui pieniin lapsiin ja nyt ei todellakaan pelkää - päin vastoin, kaikki pikkuihmiset pitäisi saada moikata.


Kuten kuvista näkyy, täällä on vielä hieman lunta ja hirmuisen liukasta joka paikassa. Vähän tuo liukkaus rajoittaa irtipitomahdollisuuksia, kun alkaa tuossa pupelossa olla vauhtia jo sen verran, että kaatumisen seurauksena pelkkä auts ei ehkä enää riittäisi.


Tänään taivaalla vilahti kummallinen valoilmiö ja plusasteitakin oli ihan reilusti, joten eivätköhän nuo lumet tuosta piakkoin ala sulaa.. Linnut ainakin piipittivät tänään pihalla sen verran äänekkäästi, että kai se on uskottava että kevät tekee tuloaan.


Luoksetuloa vahvistetaan jatkuvasti ja jonkun ihmeellisen pöllöilyvaiheen jälkeen korvat ovat taas päässä - ei tuo koskaan ole yrittänyt karata, mutta tuossa kuukausi takaperin koira näytii miettivän käskyn kuultuaan, että tokkopa jaksan tulla mutta tulen kuitenkin.
Nyt luoksetulo on varsin vauhdikas joka kerta, myös silloin kun on löytynyt jotain ei-niin-sallittua tekemistä!


Tyynen kanssa ollaan vähän harjoiteltu tottelevaisuusjuttujakin, mutta ei mitenkään kovin vakavalla mielellä.
Nyt osataan jokseenkin istua ja mennä maahan, eli vielä liike ei tapahdu kovin nopeasti vaikka koira tietää mitä pitäisi tehdä.
Lisäksi ollaan opeteltu odottamista (ts. paikka) ja kiitos-käskyä (irti).
Uusimpana juttuna ollaan alettu ottamaan perusasentoa eli sivulle tuloa. Meinaa olla tässä liikkeessä aina hieman enemmän intoa kuin tarvitsisi ja usein liikkeen loppuosa menee kenguroinniksi.
Hienosti on kuitenkin oppinut juttuja ja olisi oppinut varmasti enemmänkin, jos emäntä olisi viitseliäisempi.


2 kommenttia: