perjantai 27. joulukuuta 2013

Jännäjoulu

Joulu se oli ja meni. Tyynelle koko jouluhässäkkä olikin kovin mielenkiintoista ja ilmeisen mieluisaa aikaa.
Nyt, kun Tyyne alkaa olemaan jo Iso Tyttö, niin neiti sai opetella matkustamaan autoillessa koiraosastolla, eli farkun takatilassa olevassa häkissä. Oma peti piti tietysti olla lämmikkeenä, jotta Hänen Whippettiydellään olisi mahdollisimman lokoisat oltavat. Vähän piti aluksi itkeskellä maailman pahuutta mokomaan rautahökötykseen joutumisen takia, mutta sitten uni tuli silmään.


Joulupyhinä Tyyne pääsi vierailemaan monessa eri paikassa ja tietenkin kaikki uudet hajut piti tutkia perusteellisesti. Pari koiraakin tuli haisuteltua, mutta ehdottomasti jännittävin (ja mielenkiintoisin) asia oli kissa: Tyyne yritti kovasti ymmärtää tuota outoa ääntä pitävää koiraa, mutta ei nyt ihan vielä päässyt sydänystäväksi asti. Kissa oli sitä mieltä, että tuo pieni termiitti voisi kyllä kadota Hänen asunnostaan.


Kaikki hulina ja tohina oli kovin väsyttävää, joten pikkuhiipotti joutui ottamaan torkkuja silloin tällöin. Ja nukkuikin harvinaisen sikeästi!


Yhteenkään pukkiin ei neiti tänä vuonna törmännyt, mutta olihan tässä kaikessa jo paljon sulateltavaa muutenkin. Tyynekin on ollut kilttinä, koska tontut olivat muutaman lahjan tuoneet. Tyynen paketeista paljastui tennispallo ja kalkkunan kauloja. Molemmat olivat neidistä mieluisia!
Moni kehui Tyynen reippautta ja iloista olemusta ja sai emäntäkin olla tyytyväinen joulun sujuttua mallikkaasti ja ilman sen suurempia hankaluuksia.
Onnistuttiin siis jouluna välttämään koiralle vaaralliset ruoka-aineet taikka esineet. Verrattuna superahneeseen pinseriin whippetin kanssa joulun vietto oli hieman helpompaa: tämä ei yritä varastaa ruokaa taikka kiipeile ruokapöytään, kerjätäkään tuo ei jaksa/viitsi.


 Kaiken tuon touhotuksen jälkeen oli mukava palata kotiin lepäämään. Tosin Tyyne oli ilmeisesti levännyt automatkalla jo ihan tarpeeksi, koska pentuvouhotus jatkui kotona ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut.


Joulusta rohkaistuneena (ei yhden yhtä "vesivahinkoa"!) isäntäväki päätti laittaa kotona matot lattioille. Kaksi pissilirautusta tuo on omille matoille tehnyt ja nekin samaan paikkaan, joten jospa tämä tästä pikku hiljaa. Ahkerasti vain pitää käyttää koiraa pihalla ja Tyynekin on jo oppinut yhden ujon piip-äänen sijasta piippaamaan kahdesti, kun on tarve päästä ulkoilemaan.

Tyynen ensikohtaaminen kurkun kanssa:





Tyynellä on ikää jo neljä kuukautta! Mihin se pienen pieni pentu oikein katosi?
Iso roikale tämä alkaa jo olla: n. 43cm / 8,1kg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti