maanantai 9. joulukuuta 2013

Muutaman viikon kuulumiset

Blogi on viettänyt hiljaiseloa pari viimeistä viikkoa. Emäntä on ollut joko liian kiireinen tai liian laiska kirjoittaakseen mitään, mutta nyt on aikaa ja innostusta joten tässä tulee kuulumisia oikein urakalla viimeisten viikkojen ajalta.

Tyyne on "päässyt" harjoittelemaan shampoopesulla käyntiä ja ei tunnu olevan neitosen lempipuuhaa, mutta alistuu kohtaloonsa ja nököttää ammeessaan kiltisti koko pesu- ja huuhteluruljanssin ajan. Kyllä, luit oikein, Tyynella on ihan oma amme. Tosin eipä tuohon ole paljoa rahaa pistetty, kirpputorilta löytyi tuollainen vaaleansininen vauva-amme ja maksoi yhden euron. Helpottaa kuitenkin pesemistä (ja kylppärin kuivaamista) ihan jonkin verran, joten suosittelen lämpimästi.
Pikkuhippetin mielestä läpeensä kastuminen sisätiloissa on maailman hirvein asia, joten tätä traumaa pitää hoitaa menemällä peiton sisälle ja nukkumalla pari tuntia:


Ensimmäiset rokotukset (+ lemmikkipassi) käytiin ottamassa ja Tyyne oli oikein reipas, ei huomannut koko toimenpidettä ja ihmetteli vain että mikäs kumma paikka tämä oikein on.
Ensi viikolla tulee sitten tuon nelosrokotteen vahvistus ja rabiespiikki ja kohta voidaankin sitten käydä myös koirapuistoilemassa sekä mätsäreissä harjoittelemassa niitä oikeita näyttelyitä varten.
Emäntä unohti lähtötohinoissa koiruuden paperit kotiin, mutta onneksi nykyaikana tuo ei ole este vaan pelkästään hidaste. Eläinlääkärissä kaiveltiin koiran sirunumero internetin ihmeellisestä maailmasta (ts. KoiraNet-jalostustietokannasta) ja homma saatiin niiltä osin pakettiin.


Tyyne on hirmu kova katsomaan  televisiota. Monet koirat katsovat vain eläinohjelmia tai kuuntelevat ääniä, mutta tämä kyllä pitkiäkin aikoja saattaa toljottaa mm. kokkiohjelmia taikka Keno-arvontaa. Myös elokuvat kelpuutetaan katseltaviksi: Frankenweenietä tuo tapitti vartin verran ja Resident Evilkin tuntui kiinnostavan.


Sängyn alle ei saisi mennä, mutta se tuntuu silti olevan hyvin kiehtova paikka. Innolla odotan sitä päivää, kun tuo ei enää yksinkertaisesti mahdu kaivautumaan tuonne...


Tyyne on saanut hieman uutta vaatetusta. Whippetillä on lyhyt turkki ja se alkaa palella helposti ja mikäli koira palelee, se lisää lihasvammojen mahdollisuutta, joten koiran pukeminen lämpimästi on ihan perusteltua.
Neuleet olen tehnyt itse ja Hurtan haalari on ostettu Mustin&Mirrin poisto-/alennuskorista:




Reino-veljen kanssa on kiva rallitella ympäri maita ja mantuja.
Nyt ei kyllä kuvaaja pysynyt ihan koirien vauhdissa mukana ja kameraan tallentui vain tällaisia wauhtiwhippettejä:


Vaikka ulkona käytiin pitkällä umpimetsäkävelyllä lumihangessa, niin touhukaksikko jaksoi silti jatkaa leikkimistä vielä sisälläkin.


Yritettiin ottaa hienoa poseerauskuvaa sisaruksista, mutta lopputulos oli tällainen:



Kuulemma Reino-veli tulee joskus mielellään päivähoitoon. Tyynelle kyllä veljen seura kelpaa ja omistajakin pääsee hieman helpommalla, kun nuo väsyttävät toinen toisensa.


Tyyne kasvaa melkoista vauhtia ja alkaa olla melkoinen koipeliini. Ensimmäinen maitohammaskin on jo tipahtanut!
Neidin strategisia mittoja viimeisiltä viikoilta:
13 viikkoa - 6,4kg / 38cm
14 viikkoa - 6,8kg / 39,5cm
15 viikkoa - 7,3kg / 40cm

Emäntä kävi alkaneen talven kunniaksi kuvailemassa hieman ei-niin-koira-aiheisia-kuvia:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti