lauantai 11. tammikuuta 2014

Tyyne se kasvaa kasvamistaan

Tyyne tosiaan kasvaa ja kasvaa. Ihan huomaamatta siitä on jo alkanut tulla iso tyttö sen lutumutusen pikkupennun sijaan. Onhan tuo vieläkin ihan kakara, mutta kyllä tuo fyysinen kasvu (ja se henkinenkin...) tuo omat etunsa koiranomistajan arkeen. Ei enää tarvitse varoa, että tallaa pennun liiskaksi ja matotkin tosiaan ovat nyt pysyvästi lattialla, koska tuo kykenee pidättämään jo kauemmin kuin kaksi sekuntia.


Tokikaan tuo ei täysin "vesitiivis" ole vielä, mutta nuo matot on helppo pestä. Kaksi mattoa on pyykätty, joista toinen myöhään illalla. Se on niitä pennunomistajan riemuja, kun tulet keittiöön ja siellä on haiseva ylläripylläri pitkin mattoa


Nyt kun Tyyne on kasvanut, niin se on samalla oppinut leikkimään itsekseen. Pienempänä sillä piti aina olla leikkikaveri taikka hampaat etsiytyivät sohvankulmaan taikka lattiaan teipattuun sähköjohtoon alta aikayksikön.


Nykyään tuo varsin näpsäkästi löytää ne "sallitut" lelut ja retuuttelee niitä pitkin kämppää. Erityisessä suosiossa on ylemmässä kuvassa näkyvä vaaleanpunainen flamingo, joka pitää hemmetinmoista vinkumeteliä. Välillä pitää myöhään illalla ottaa mokoma piipitin jemmaan, jotta naapurit saisivat lepoa korville edes öisin.




Remmikäytöstä harjoitellaan päivittäin ja pääosin sujuu hyvin. Kyllä Tyyneltä on alkanut myös se veto-vaihde löytymään, mutta sitä työstetään.
Muille koirille tuo ei sano mitään (muutenkin haukkuu todella vähän, lähinnä iltaisin jodlailee väsymystään), mutta luokse pitäisi päästä jos toisesta saisi vaikka leikkikaverin.




Koirapuistossa ollaan käyty kerran-pari viikossa ja ihan hyvät rallit tuo saa itsekseenkin aikaiseksi. Kyllä tuosta menosta huomaa, että whippetti on tehty juoksemista varten! Koira on niin onnellisen näköinen päästessään juoksemaan kunnolla.



Kun tuo on itsekseen puistossa, niin välillä mukana on jonkun näköinen lelu. Palloa on erityisen kiva jahdata ja tällä tuntuu olevan kiinnostusta tuoda se pallo uudelleen heitettäväksi sen sijaan, että lähtisi tuhatta ja sataa puiston toiseen päähän aarteensa kanssa.



Tähän väliin pitää todeta, että JOS puistossa on muita koiria, niin älä heitä koirille MITÄÄN. Ei keppejä, leluja eikä edes lumipalloja, noista kun voi tulla tappelu toisilleen vieraiden koirien kesken.



Kuvaaja ei ihan pysynyt vauhdissa, kun tuo spurttaili pallon perässä.



Tyyne on opetellut myös sängyn valtauksen jalon taidon. Yllättävän paljon noin pieni koira voi viedä tilaa!



Hampaat vaihtuvat kovaa kyytiä. Nyt on kaikki etuhampaat vaihtuneet uusiin ja tänään putosi yksi poskihammas. Tuo oli ensimmäinen, joka onnistuttiin löytämään - veikkaan, että Tyyne on syönyt nuo aiemmat pudonneet maitohampaat.
Kulmurit heiluvat ja luulisin niiden vaihtuvan seuraavan parin-kolmen viikon sisällä. Pentuesisaruksilta kulmureita on jo putoillut, joten eiköhän täälläkin vaihdella nuo ihan näillä näppäimillä tehokkaampaan malliin.



Nyt (päivää vajaa 20 viikkoisena) Tyyne painaa 9,3kg ja senttejä on huikeat 45. Iso tyttö tuosta tulee, mutta ei haittaa - onpahan enemmän Tyyneä lullutettavana!



Rankan päivän päätteeksi on hyvä ottaa nokosia vähän siellä sun täällä. Lattialla (tai edes matolla) tuo Tyyne ei makoile koskaan, alustan pitää ilmeisesti olla pehmeä jotta Hänen Whippettiytensä sen kelpuuttaa lepopaikakseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti